Szilvanap 2007
Sutyinszky Zoltán 2007.09.21. 09:21
Szilvanap
2007. szeptember 14-15-én részt vettünk a Szarvason megrendezésre kerülő Szilvanapon, amely idén ünnepelte 10. évfordulóját. A Székely Mihály Szakképző Iskola és Kollégium Intézményegység vendéglátós diákjai is szép számmal szerepeltek a programokon. 14.-én, pénteken a megnyitó ünnepség után a felszolgáló tanulók szilvapálinkával kínálták az érdeklődő vendégeket. 15.-én, szombaton a szakács tanulók, sült szilvás derelyével és szilvás muffinal várták az éhes vendégeket.
A színvonalasan felszerelt pultban a kóstoló mellett a látogatók megtekinthették az iskolai gyakorlatokon készített fotókból készült kis kiállításunkat is. Tapasztalataikat, észrevételeiket az iskola vendégkönyvébe írhatták be, amit a rendezvény végeztével szívesen olvasgattunk.
Szilvás muffin:
Hozzávalók: 36 darab muffinhoz
1kg liszt
60dkg kristálycukor
4cs. sütőpor
2kk. szódapor
8dl tej
2,5dl olaj
4 tojás
Tálban összekeverjük és formába töltjük.180 fokos sütőben készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Sült szilvás derelye:
Hozzávalók: 10 adagra
2kg burgonya
50dkg liszt
4darab tojás
20dkg zsír
20dkg porcukor
kevés só
fahéj
Elkészítjük a burgonyás gyúrt tésztát. 3mm-esre kinyújtjuk, kerek formára alakítjuk. Egyik felére helyezzük a töltelékeket, egymástól egyenlő távolságra. Másik felét ráhajtjuk és a töltelékek között megnyomkodjuk. Derelyevágóval daraboljuk.
Az így kapott derelyéket kifagyasztjuk, majd bő, forró zsiradékban aranysárágra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A Szilvanapon résztvett tanulók:
1/11/H
Csikai Erika
Orovecz Diána
Búzás Zsolt
Precskó Zsolt
Filip Dániel
Krajcsovicz Dániel
2/12/H
Jancsó Éva
Sándor Judit
Tóth Csilla
Zima Imola
Kézsmárki Anett
Bakró János
Maczik Balázs
Vereb Gergő
Karai Ferenc
Kun Lajos
Andor Adrián
2/14/F
Kőfalvi Krisztina
Nagy Ivett
András Gabriella
Aszódi György
|