Székely On-Line
Tartalom
Iskolánkról
 
Alapítványányunk
 
Képtár
 
DÖK
 
Határtalanul képtár
 
Látogatottság
Indulás: 2004-07-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
DÖK

DÖK tevékenysége

 

Diákönkormányzatunk (mely az iskola tanulóinak demokratikusan megválasztott érdekképviseleti szerve) elfogadott munkaterv szerint végzi tevékenységét. Ezek szerint a közösségi élet szervezését, a tanulók érdekképviseletét igyekszik ellátni, valamint a diákokat érintő kérdésekben véleménynyilvánítási, egyetértési jogot gyakorol

 (Az iskola fegyelmi bizottságában a mindenkori elnök látja el a diákok érdekképviseletét.)

Tanév elején megrendeljük az érdeklődőknek az Európai diáknaptárat, melyet jó haszonnal forgatnak/forgattak diákjaink.

A diákönkormányzat működteti a sulirádiót , hetente kétszer, óraközi szünetekben jelentkezik.

Békéscsabára színházlátogatásokat szervezünk, a bérletes előadások időpontjában.

Évente egy vagy két alkalommal suliújságot jelentetünk meg, mely az eltelt időszakok iskolai tevékenységét, versenyeredményeket, valamint a tanulók  iskolai és iskolán kívüli szabadidős, sport életet mutatja be

A DÖK – az iskola valamennyi tanulóját bevonva a közösségi életbe – igyekszik hagyományokat ápolni. Minden tanév októberében a kilencedikes diákoknak gólyaavatót szervezünk – nem titkolt célunk, hogy az iskola valamennyi diákja otthonosan, a közösséghez tartozónak érezze magát. A gólyaavatót a felsőbb évesek ötletei alapján szervezzük, „beavatásként” a „székelyes” –mindennapokba.

Decemberben – szintén a hagyományoknak megfelelően – fenyőfákat állítunk, valamint minden tanulót és dolgozót – a Sulimikulás és a Krampuszok segítségével – egy-egy szem szaloncukorral ajándékoztuk meg. A szünet előtti utolsó héten karácsonyi diákgálát szervezünk, mely egyre színvonalasabb műsorszámaival már nemcsak az iskola, hanem a város karácsonyvárásának is üde színfoltjává válik a televíziós közvetítéseknek köszönhetően. Nem utolsó sorban pedig minden évben újabb tehetséges diákokat fedezhetünk fel tanulóink között, akikre a későbbi rendezvényeinken is számíthatunk.

 

A diákönkormányzat tagjai aktívan kiveszik részüket a végzős tanulók szalagtűző ünnepségének szervezéséből, lebonyolításából.

Minden évben megtartjuk diákközgyűlésünket, melyen a diákok az iskola életét érintő ügyekben kérdéseket intézhetnek az iskolavezetéshez.

Iskolai hagyománynak számít a februárban megrendezett „Székely-farsang”, ahol az osztályok műsoros, jelmezes produkciókkal szórakoztatják egymást.

Évente egy tanítás nélküli munkanap programját a diákönkormányzat szervezi, ez többnyire a tavaszi szünet előtti utolsó napra eső éjszakai akadályverseny, diáknap és sportnap. Az éjszakai akadályversenyen az iskola minden osztályából minimum egy 6-10 fős csapat indul, a szarvasi Erzsébet-ligetben felállított állomásokra, ahol különböző feladatokat oldanak meg.

A másnapi diáknapon az iskola minden tanulója, osztályonként vetélkedik egymással, tréfás, játékos formában, bevonva a tanárokat is. Ezzel párhuzamosan sportversenyek zajlanak, tanár-diák meccsek, sorversenyek, megmozgatva az iskola valamennyi tanulóját, dolgozóját. Minden tanévben vannak újdonságok a programok között, előadások, - az idén például csillagászati előadás és gyakorlat – színjátszók, Székely-leg-leg-leg verseny, közös filmvetítés, városismereti vetélkedők, tréfás-elmés tanárvetélkedők, szakmai bemutatók (hajszobrászat a fodrászoknak, divatbemutató a ruhaipari szakmát tanulóknak, kiállítás a faiparis tanulók munkáiból, egészséges ételek kóstolója a vendéglátós tanulók segítségével)

A végzős tanulók búcsúja a májusi vizsgaidőszak kezdete előtt a ballagás, melynek szervezésében, lebonyolításában a DÖK szintén aktívan közreműködik.

 

 

Hajdu Lászlóné

Dök-segítő tanár

 
Óra
 
Friss hírek
 
HÍRBOX
 
Frissítések
 
Naptár)Ajánló
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!