Székely On-Line
Tartalom
Iskolánkról
 
Alapítványányunk
 
Képtár
 
DÖK
 
Határtalanul képtár
 
Látogatottság
Indulás: 2004-07-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Színvonalas idegen nyelvű vendéglátás-oktatás a Szarvasi Intézményben

Színvonalas idegen nyelvű vendéglátás-oktatás a Szarvasi Intézményben

2010. április 17-én, szombaton rendezték meg a 3. országos „Szakmai idegen nyelv a gasztronómiában” tanulmányi versenyt Mezőtúron a 626. Szakképző Iskola és Kollégium, a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Tagintézményében. Iskolánk, Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolája csapata az előző évben megnyert, első helyezettnek járó vándorkupával érkezett a helyszínre. A döntőt három internetes forduló előzte meg, melynek összesítése után a második helyen jutott be a csapat. Diákjainkra nagy nyomás nehezedett, hiszen címvédőként kellett megállni a helyüket az évről évre egyre színvonalasabb és rangosabb versenyen.
A verseny célja két idegen nyelv, a német és az angol kapcsolása anyanyelvünk, a magyar segítségével, a gasztronómiai ismeretek gyakorlása és bővítése, a szakács és pincér szakmai ismeretek, gyakorlati tevékenységek együttes alkalmazása, kultúrtörténeti ismeretek bővítése volt.


Többhetes intenzív felkészülés után vágtunk bele a több mint 10 feladatból álló versenybe, mely egy egész napot vett igénybe. A színvonalat emelte, hogy a versenyt ettől az évtől az Oktatási és Kulturális Minisztérium is támogatta.
A megmérettetésen nyújtott kiváló csapatmunkánk ismét elnyerte a zsűri tetszését, a részpontszámok összesítése után szoros versenyben a 2. helyezést érte el a csapat. Dr. Hiller István miniszter úr a II. helyezett csapatnak „Miniszteri Elismerő Oklevél” kitüntetést adományozott. De ennél és az elismerő szavaknál is fontosabb az idegen nyelvi tudás és a tanulás közben szerzett tapasztalat, ami a munkaerőpiacon és az Európai Unióban is versenyelőnyt jelent vendéglátós diákjaink számára. Emellett a közelgő szakképesítő vizsga szakmai és vizsgakövetelményei is előírják a szakmai idegen nyelvi írásbeli és szóbeli próbatételt. Reméljük egy ilyen eredmény után ezeket az akadályokat is sikerrel veszik tanulóink. A felkészítésben intézményünk két kiváló szakmai nyelvtanára, Opauszkiné Janecskó Erika és Bangócz Ágnes tanárnők vettek részt. A csapat tagjai Nádudvari Attila, Homonnai Ádám, Balassa Csaba és Dékány Martin (ez a képen látható sorrend is), 1/11.H és 2/12.H osztályos szakács és pincér tanulók, akik szakmai angol és német nyelvet tanulnak. Gratulálunk nekik.

Sutyinszky Zoltán
szakképzési vezető

 
Óra
 
Friss hírek
 
HÍRBOX
 
Frissítések
 
Naptár)Ajánló
2020. Július
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Tartalom

Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról