Székely On-Line
Tartalom
Iskolánkról
 
Alapítványányunk
 
Képtár
 
DÖK
 
Határtalanul képtár
 
Látogatottság
Indulás: 2004-07-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Határtalanul!

Határtalanul!

 Határtalanul!

Az Apáczai Közalapítványnál két pályázatot is nyertünk. Ezek segítségével egyrészt 42 diák utazhat júliusban a Vajdaságba tanulmányútra, illetve 20 diák vesz részt közös projektben az erdélyi Csikdánfalván az ottani középiskolásokkal szeptemberben.  Erről olvashattok bővebben A népi hagyományok továbbélése napjainkban a határon innen és túl című korábbi cikkben.
 

Május 27-én a Közalapítvány sajtótájékoztatóval egybekötött konferenciát tartott Budapesten a nyertes iskolák képviselőinek. Itt vehettük át a kiutazásról szóló oklevelet, sajnos csak a Délvidékre szólót, de talán eljut majd az erdélyi is. A rendezvényt Csete Örs, a Közalapítvány igazgatója nyitotta meg, majd Dr. Starkl Ferenc kuratóriumi elnök beszélt a Közalapítvány eddigi tevékenységéről. A legfontosabb gondolata számomra az volt, hogy mit is jelenthet a Nemzeti Összetartozás Napja. Hiszen sokaknak ez csak szimbolikus jelentőségű, de ő mégis abban bízik, hogy az ő segítségükkel a határon inneni és túli szakképző iskolák együttműködésével nemcsak szimbólum, nem csak üres frázisok puffogtatására lehetőséget adó alkalom lesz, hanem valódi kapocs kialakítására, éltetésére vagy új szálak létrehozására nyújt lehetőséget. …és nemcsak egy nap lesz, hanem folyamat, hiszen nemcsak nyelvünk köt össze bennünket…

Ezt követően a rendezvényre meghívott két vendég, Rúzsa Magdi énekesnő és Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kapott szót. Magdiról mindenki tudja, hogy a Délvidékről, Vajdaságból származik, István pedig felvidéki. Így mindketten határon túli magyarok, akik ma már Magyarországon élnek. Ők is megerősítettek minket abban, hogy ma Magyarországon valóban „határtalanul” kell gondolkodni, hogy határon innen és túl ezer szállal kötődünk egymáshoz. Magdi mesélte, hogy mennyire megfogta őt az a helyzet, amikor Tusnádfürdőn (Erdély) egy eredetileg cigány népdalt félig szerbül, félig horvátul együtt énekelte vele a székely közönség. István pedig arról szólt, hogy szerinte a szlovák-magyar viszony körüli viharok inkább gerjesztettek és nem annyira a valóságot tükrözik, mint azt sokan szeretnék. Szerinte erről nem is kellene többet beszélni. Őt meggyőzték  azok az őszinte gratulációk, amiket szlovákoktól kapott az olimpia után.  
Végül közös fotózásra került sor, ahol a két vendég és az okleveles iskolák képviselői álltak be a csoportképhez. (A képek júniustól láthatók a www.apalap.hu oldalon.) Az okleveleken láthatjátok a két neves közreműködő dedikációját!

 
Óra
 
Friss hírek
 
HÍRBOX
 
Frissítések
 
Naptár)Ajánló
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!