Székely On-Line
Tartalom
Iskolánkról
 
Alapítványányunk
 
Képtár
 
DÖK
 
Határtalanul képtár
 
Látogatottság
Indulás: 2004-07-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Napfényes ballagás 2010-ben

Napfényes ballagás 2010-ben

Napfényes ballagás 2010-ben


Hetek óta figyeltük az időjárást: csak erre a napra ne essen az eső! Mert ballagni úgy az igazi, ha szikrázó napsütésben, virágillattal teli tantermekből szól a diákéveket lezáró ének:

„Most búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt…”

Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolájából 136 ünneplőbe öltözött tanuló így ballaghatott. Virágcsokrokkal a kezükben, megilletődve vonultak végig az iskola nagyon ismerős folyosóin, udvarán. Sok-sok emlékkép villant fel, de a napfénytől hunyorgó tekintetek már talán a jövőt keresték.

„Őszintén reméljük, hogy mindannyiótoknak sikerül majd megérkezni oda, ahová vágyai, álmai vezérlik, legyen az munkahely vagy további tanulás!”
 


Ezen gondolatokkal köszöntötte a ballagó diákokat Kohut Andrásné főigazgató asszony, akik a vendéglátás-idegenforgalom, kereskedelem, oktatás szakmacsoportos szakközépiskolai, élelmiszer- és vegyiáru eladó, szobafestő-mázoló és tapétázó, kőműves, fodrász, pincér, szakács szakiskolai, valamint a kereskedő, vendéglős, ügyintéző titkár és informatikai hálózatépítő és üzemeltető, informatikai statisztikus és gazdasági tervező érettségi utáni szakképző osztályokban tanultak. A ballagás ünnepi percei után számukra elérkeztek a felnőtté válás első lépései az érettségi illetve a szakképesítő vizsgák formájában.

A tanulásban, a szakmai tudás megszerzésében a diák munkája volt a legfontosabb, de kellett a háttérben az odafigyelő szülői segítség.
„A vizsgák után már olyan időszak következik, amikor a gyermekeiknek a küzdelmeket egyre önállóbban kell megvívniuk, de ne feledjék, még nagyon sokszor támogatásra szorulnak az élet nehézségei leküzdésében”- szólt a szülőkhöz a főigazgató asszony, és egyúttal megköszönte a Szülői Szervezetnek, Hadadiné Faragó Erikának, Janecskó Pálnénak, Rohoska Máriának, Maczik Andrásnénak, Skorka Jánosnak az iskolával való együttműködést. A közelgő Anyák napjára utalva úgy vélte: „kevés szebb ajándék lehet egy édesanyának, mint látni felnőni gyermekét, látni azt, hogy eljutott idáig, tudni, hogy megérte, nem volt hiába való.” 

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, országgyűlési képviselő is köszöntötte a végzős diákokat, rámutatva arra, hogy a ballagás nem csak valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete is. Nehéz időkben nem könnyű a szárnyalás, de bizakodását fejezte ki, hogy az elballagók sikeres, boldog felnőttekké válnak.
 Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna intézményegység-vezető az elmúlt évek pár emlékezetes pillanatának felelevenítése után többek közt az iskolában szerzett tudás gyarapítására, az emberi méltóság és a becsületes munka tiszteletére hívta fel a figyelmet. Továbbá megköszönte az osztályfőnököknek, tanároknak, szakoktatóknak a végzős diákokkal végzett több éves, nem csak kötelességből végzett munkát.

A búcsúzó diákok közül ötvenen vehettek át jutalmat kiemelkedő tanulmányi, közösségi munka, példás magatartás, szorgalom mellett a versenyeken elért eredményes szereplés, gyakorlaton nyújtott kitűnő teljesítmény, diákönkormányzati tevékenység elismeréseként.

A legjobban teljesítők négy napos jutalomkiránduláson vehetnek részt a Vajdaságban, aminek a fedezetét az iskola az Apáczai Közalapítvány „Határtalanul” című pályázatán nyerte meg.
A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány pénzjutalmát Erdős Gyula 3/13.H és Szekeres Brigitta Éva 2/14.E osztályos diákok kapták kiemelkedő munkájukért.

2010. április 30-a első, igazi nyári meleg délutánja sokak számárára nem csak a szikrázó napsütés miatt lett emlékezetes.
 

 
Óra
 
Friss hírek
 
HÍRBOX
 
Frissítések
 
Naptár)Ajánló
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe