Székely On-Line
Tartalom
Iskolánkról
 
Alapítványányunk
 
Képtár
 
DÖK
 
Határtalanul képtár
 
Látogatottság
Indulás: 2004-07-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek-Cikkek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Ügyvitelből jeles

Tóthné Jansik Erzsébet   

Ügyvitelből jeles
Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye ügyintéző titkár szakos diákjai közül ketten már a szakképesítő bizonyítványukban tudhatják négy modul sikeres teljesítését.
Regős Veronika és Séra Györgyi bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Orszá-gos döntőjébe. A tét nagy volt, hiszen a sikeresen teljesített modulok vizsgamentességet je-lenthetnek.
Az ügyintéző titkár szakmai vizsgán 5 modulból kell vizsgázniuk a diákoknak. Pontosan ugyanezeket a követelményeket kellett a versenyen is teljesíteni. A Kaposváron rendezett döntőn a 35 nevezőből a legjobb tíz vehetett részt. Közöttük volt az elődöntőben teljesített több mint 90%-os dolgozatával a Szarvasi Intézmény két diákja is.
Április 19-én, a verseny első napján 4 gyakorlati feladatot és két tesztet oldottak meg a részt-vevők, ami több mint 400 percig tartott. A feladatok között volt forgatókönyv-készítés, iratfo-galmazás, költségkalkuláció-készítés, vezetői szakmai program összeállítása. A fárasztó nap után sem lehettek még nyugodtak, hiszen a második napon 3 szóbeli tételből kellett számot adni tudásukról. A versenybizottság a munkajogi, titkári, protokoll, szervezési ismeretek mel-lett a szóbeli kifejezőkészséget, a kreativitást is értékelte.Ügyvitelből jeles
Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye ügyintéző titkár szakos diákjai közül ketten már a szakképesítő bizonyítványukban tudhatják négy modul sikeres teljesítését.
Regős Veronika és Séra Györgyi bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Orszá-gos döntőjébe. A tét nagy volt, hiszen a sikeresen teljesített modulok vizsgamentességet je-lenthetnek.

Szakmai bemutató építőiparosoknak

   

Szakmai bemutató építőiparosoknak

Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolája tanulói, oktatói részére szakmai előadást és gyakorlati bemutatót tartott Csiga Árpád, a Revco Magyarország Kft. területi képviselője.
A bemutató résztvevői megismerkedhettek a különböző homlokzati hőszigetelő rendszerekkel, azok technológiájával. Az alapvető technikai fogásokat gyakorlatban is bemutatták, lehetőséget adva a diákok számára is a korszerű anyagok kipróbálására. Így diákjaink a szakképzésben a szakma legújabb eljárásairól és termékeiről kaptak ismertetést.

V. Pelikán Kupa Országos Hidegkonyhai, Cukrászati és Terítési Verseny

   

Szakmai hírek a Szarvasi Intézményből

V. Pelikán Kupa Országos Hidegkonyhai, Cukrászati és Terítési Verseny

2010. március 20-án ötödik alkalommal került megrendezésre a rangos, lassan országos méretű versennyé növő gasztroverseny, a szolnoki Pelikán Kupa. Erre a megmérettetésre a cukrász, pincér és szakács tanulók nevezhettek be. Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolája öt diákja két kategóriában szerepelt sikeresen a versenyen.
Szekeres Brigitta 2/14.E osztályos diákunk a tanuló felszolgáló „Díszteríték” kategória ezüstérmese lett. A másik „Melegen elképzelt, hidegen tálalt” kategóriában Povázsay Bence – Janurik László és Dávid Márk – Molnár Zsolt 1/13.E osztályos tanulók által alkotott csapatok versengtek. Kategóriájukban nagyon komoly mezőnyben értek el jó helyezést.
Felkészítő tanáraik: Sutyinszkiné Pljesovszki Mária és Sutyinszki György szakoktatók. Gratulálunk nagyszerű eredményeikhez, további jó munkát és sok sikert kívánunk.

Gulyás Mercédesz, Varga Virág ötödjére a Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója

   

Gulyás Mercédesz, Varga Virág ötödjére
a Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója


2010. március 22-én, Budapesten az Uránia Filmszínházban került sor a 22. Magyar Köztársaság Jó tanulója - Jó sportolója díj átadására. 156-an kapták meg ezt a díjat, ebből 99 általános iskolás, 42 középiskolás és 15 főiskolás/egyetemi tanuló.
A Szarvasi Intézmény Vajda Péter Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjaiként, Varga Virág és Gulyás Mercédesz az előző tanévben elért kitűnő tanulmányi eredményükkel és a kimagasló sportteljesítményükkel nyerték el ezt a neves kitüntetést, immáron ötödik alkalommal. A lányok az aerobik sportban értek el országos és nemzetközi kimagaslóan jó eredményeket. A kiváló teljesítményük kitüntetését Dr. Hiller István Oktatási és Kulturális Miniszter adta át.
 

Projektnap a Székelyben

   

Projektnap a Székelyben


2009. október 2-án első alkalommal rendeztünk Projektnapot a Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolájában.
A Projektnap résztvevői a 3/13.H szakiskolai osztály pincér és szakács tanulói voltak, akik az előző tanévben már sikeres szintvizsgát tettek gyakorlatból és az idei tanév végén szakképesítő vizsgát fognak tenni. Az osztály tanulói 4 csapatot alkottak, amelyből egy csapat angolul, 3 csapat német nyelven oldotta meg a feladatokat.

Vizsgabeosztások a 2010-es záróvizsgákhoz

   

Vizsgabeosztások a 2010-es záróvizsgákhoz

Szintvizsga a Szarvasi Intézményben

   

Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolájában március elejéig a szakképző évfolyamot végzők közül a fodrász, pincér, szakács, kereskedő tanulók tettek szakmai gyakorlati szintvizsgát.

Vizsgafeladataik által számos szakmai kompetencia területen bemutatták gyakorlati tudásukat. A fodrászokat a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megbízott Cseh István mesterfodrász, a szintvizsga elnöke kiemelten jónak értékelte. Hangsúlyozta, hogy az eredményességet a kiváló szakoktatóknak és az átlagtól jobb tárgyi feltételekkel rendelkező tanműhelyeknek köszönhetik.

1%

   

Megköszönjük, ha adójuk 1 %-át is felajánlják alapítványunknak.

Adószámunk: 18382938-1-04

Látogatás Chemnitzben

   

Látogatás Chemnitzben


Intézményünkben a vendéglátás – idegenforgalom szakmacsoportban szakács, pincér és vendéglős tanulók képzése folyik. Ezekben a szakmákban a német nyelvet szakmai idegen nyelvként oktatjuk. 2010. februárjában első ízben beadtuk a Leonardo da Vinci mobilitás pályázatot, mely keretében három hetes szakmai gyakorlatra utaznának tanulóink Németországba. A külföldi gyakorlaton való részvétel és az ottani lehetőségek kiaknázása tanulóinknak motiváló hatású, megismerhetik Európa gasztronómiai szokásait, trendjeit. Ez a leendő projekt szakmai képzésünk színvonalát is emeli majd.
Iskolánk gyakorlati oktatásvezetője, Sutyinszky Zoltán és Opauszkiné Janecskó Erika, német nyelvtanár előkészítő látogatáson vett részt, ahol megtekintették a lehetséges gyakorlati helyet Chemnitzben. Amennyiben pályázatunk sikeres lesz, diákjaink már ez év őszén Németországba utazhatnak a szakma és az idegen nyelv gyakorlása céljából.

Tanirodai szolgáltatások

   

Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye
Székely Mihály Szakképző Iskola
Tanirodai szolgáltatások

Fénymásolás, nyomtatás:

1 oldalas A/4-es       10,- Ft
 2 oldalas A/4-es       20,- Ft


Színes fénymásolás, nyomtatás

1 oldalas A/4-es        60,- Ft
2 oldalas A/4-es      100,- Ft


Spirálozás50 lapig200,- Ft


100 lapig                    250,- Ft
250 lapig                    300,- Ft


Hőkötés

100 lapig                     200,- Ft
 50 lapig                       250,- Ft


Laminálás         
     A/4-es lap150,- Ft
névjegykártya                            
30,- Ft


Ügyfélfogadás:

Ideje:Kedd: 9.55 – 11.35
Csütörtök: 14.00 – 15.00
Péntek: 8.00 – 9.30
Helye:    Vajda Péter Gimnázium Vajda P. u. 20.
Taniroda
Részletes információ: Tóthné Jansik Erzsébet tanárnőnél
Tel.: 66/311-933

Fodrászat

   

SZARVASI INTÉZMÉNY
Székely Mihály Szakképző Iskola
Vasút utcai fodrász tanműhelye
rendkívül kedvező árakkal 2010-ben is szeretettel várja régi és új vendégeit.Kibővült szolgáltatásaink:    
-    hajhosszabbítás
                                   -    póthajkészítés                                    
                        -    melegollóval történő hajvágás                            
-    alfaparf evolution pure red új árnyalatokkal,
     új technológiával történő hajfestés
-    hajpakolás, gőzbúra használat
                                                
Nyitvatartás:
Hétfő:  7 – 14
Kedd:   7 – 14
Szerda: 7 – 19
Csütörtök: 7.30 – 16.30
Péntek: 7.30 – 15.30


Bejelentkezés telefonon: 06-66/215-831
                                                
Helye: Szarvas, Vasút u. 68.
Vendégfogadás zárás előtt 1 órával!

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Óra
 
Friss hírek
 
HÍRBOX
 
Frissítések
 
Naptár)Ajánló
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!